Grøn forretningsudvikling

Innovationsmiljø for grønne forretningsmodeller

Erhvervsudviklingen i Danmark præges af virksomheder, der arbejder med grøn forretningsudvikling og bæredygtige teknologier og services. Det ses hos vindmølleproducenter, hos producenter af bygningskomponenter og energiløsninger samt i en række andre sektorer. Og det er der både økonomisk og miljømæssig fornuft i. Erhvervslivet i Aalborg er med fremme i denne udvikling, og Miljø++-samarbejdet vil øge den udvikling ved at skabe et attraktivt innovationsmiljø for grønne forretningsmodeller.

Forretningsmodellerne vil blandt andet give virksomhederne større ressourceeffektivitet via industrielle symbioser relateret til energi, vand og restprodukter. Det kræver juridiske afklaringer, og Miljø++ vil derfor udvikle en generisk forretningsmodel-skabelon til håndtering af juridiske forhold og fortrolighed mellem virksomheder, der indgår i klynger og symbioser. Grønne forretningsmodeller udvikles for små og mellemstore virksomheder i projektet Bæredygtige Synergier, og lignende tilgange vil anvendes til større virksomheder.

 

hvad får du som virksomhed her, som du ikke får andre steder?

Vi arbejder for, at din virksomhed vil blive mødt med: 

  • Et attraktivt innovationsmiljø for grønne forretningsmodeller 
  • En række fordele som medlem af Kodeks for Grøn Forretningsudvikling

Kontakt

Jesper Raakjær, Aalborg Havn på +45 2920 7202,  jr@aalborghavn.dk eller

Catharina Vinther Engqvist, Invest in Aalborg på +45 2520 0128, cve@aalborg.dk

Konkrete eksempler

Eksempler og tilgangen til forretningsudvikling kan du læse mere om på
Bæredygtige Synergier - Grøn forretningsmodel og igangasatte symbioser

Kodeks for Grøn Forretningsudvikling

Miljø++-samarbejdet har lanceret et Kodeks for Grøn Forretningsudvikling, som vil sikre virksomhederne adgang til en række fordele i forhold til at udvikle deres forretning. Kodekset er et frivilligt løfte om at arbejde sammen med virksomheder mv. i området for at skabe forretning i en bedre miljøperformance. Her på siden kan du snart se de første 10 virksomheder, som er tiltrådt kodekset. 

Du kan finde kodekset her. og hvis din virksomhed er interesseret i at være med i kodekset, så kontakt Jesper Raakjær (+45 2920 7202, jr@aalborghavn.dk).

Eksempel på tilgang til industrielle symbioser og forretningsudvikling